Spotify

torsdag, 27 november 2008 10:14 by Peter
Spotify GUI

Jag har tidigare skrivit om musiktjänsten Deezer som är gratis att registrera sig på. Idag ska jag ta skriva lite om det svenska Spotify som till skillnad från Deezer använder sig av en klientapplikation för uppspelningen av musik, men principen är densamma; att musiken streamas från nätet.

Det finns inga direkta begränsningar när det gäller vad du kan lyssna på eller när, och utöver installationsfilen för klienten slipper man besväret med att vänta på filer som ska hämtas och som fyller upp hårddisken. Man kan söka efter artist, låt eller album och det är enkelt att komponera spellistor som man kan dela med sig av till sina vänner, om man vill. Eller varför inte skapa gemensamma spellistor?

Vad gör då Spotify mer? Den sparar dina sökningar så att du enkelt kan hitta tillbaka till något du hittar. Oroa dig inte, det går att radera sökningarna om man inte vill kännas vid pinsamma sökningar. ;) Vill man nu inte lägga ner tid på att söka efter låtar eller skapa egna spellistor går det även att låta Spotify slumpa fram låtar i olika kategorier, som en sorts nätradio.

Spotify är gratis - om man fått en inbjudan. Annars kostar tjänsten 9 kr för 24 timmar (om man redan har ett konto) eller 99 kr för en hel månad. Om man använder tjänsten gratis får man då höra lite reklam då och då, om man betalar för tjänsten slipper man dessa små avbrott. Jag har för mig att man även får ett par inbjudningar om man kör på månadsvarianten.

Just nu värderat 3.0 av 2 människor

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Kommentarer

april 9. 2009 14:21

Gratis Spotify inbjudningar finns på gratisspotifyinbjudan . blogspot. com/ kommer nya varje dag.

Johan

februari 10. 2010 20:38

Kolla in www .spotime .se/ !

Tim

februari 12. 2010 08:51

@Tim - När jag går in på den sidan står det "Vi väljer just nu mellan 118418 låtar" och då måste jag bara fråga, hur är urvalsprocessen av de 118418 låtarna?

Peter

Lägg till kommentar


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 23. 2018 20:42