Katatonia

fredag, 21 november 2008 07:48 by Emanuel

Igår satt jag och lyssnade igenom gamla blandskivor. Plötsligt dök en välbekant låt upp, en låt som faktiskt inte är speciellt gammal (2006) men som ändå fick sin plats bland mina skivor. July heter låten och Katatonia är artisten.

Det är faktiskt en utav de låtar som lämnat mest avtryck på mig igenom tiderna. Den finns på albumet "The great cold distance" och är enligt mig deras bästa album.

Med handen på hjärtat så är jag faktiskt inte överförtjust i de album som anses som gamla (i huvudet hör jag nu fansen ropa cursewords efter mig).

Jag kanske inte räknas inom kategorin för helhjärtat-fan, men det kan jag leva med. July är en låt som faktiskt ger en charmig smak av frihet och sångaren Jonas Renkse erbjuder en härligt avslappnad sång. Jag anser väl inte att det är en låt som faktiskt går att förklara vidare in på, den måste upplevas.

Tips för helgen: Katatonia med albumet "The great cold distance", albumet "Viva emptiness" fungerar också helt perfekt.

Tips på låtar: Complicity och Criminals (Viva emptiness), July och My Twin (Great cold distance).

Hoppas det är något ni uppskattar! Annars bör ni inte läsa inlägg utav mig i framtiden, hehe. ;)

Utdrag ur Wikipedia om Katatonia:

Katatonia är ett svenskt metalband som bildades i Stockholm 1987 av Jonas Renkse och Anders Nyström, vilka fortfarande är bandets drivande kraft. Debutalbumet Dance of December Souls gavs ut 1993. Katatonias melankoliska sound har resulterat i att många kallar musiken för doom metal, alternativt depressiv rock; det har utvecklats mot det senare.

Just nu värderat 5.0 av 1 människor

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Relaterade poster

Kommentarer

januari 18. 2009 11:59

Kolla in mina metal o rock recensioner, kommentera gärna!

Metalnallen

Lägg till kommentar


 

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 23. 2018 20:43